AURA MAYA SKIN CARE

~ JAMINAN 99% BERKESAN ~
SUDAH RAMAI YANG MENCUBA DAN TERBUKTI SANGAT BERKESAN
KESAN SEAWAL 7-14 HARI


(KINI DENGAN FORMULASI BARU)

ANDA MEMPUNYAI MASALAH KULIT SPT BERIKUT:
- Jerawat
- Parut jerawat baru dan lama
- Jeragat
- Kulit kusam + tidak bermaya
- Kulit tidak sekata
- Lebam bawah mata
- Mempunyai kedutan dan nampak tua
- Kulit yang kasar
- Gelap
- Bintik hitam dan bintik putih
- Liang roma terbuka
- Minyak berlebihan di muka
- Muka terlalu kering
- Kulit sensitif (dah try banyak produk tapi semua tak jalan)

UPDATE : AURA MAYA SKIN CARE DENGAN NEW FORMULA. KAMI MENJANJIKAN HASIL YANG LEBIH BAIK DARI AURA MAYA LAMA KERANA AURA MAYA BARU INI DIPERTINGKATKAN KUALITINYA DENGAN MENGGUNAKAN FORMULA KOREA.



FUNGSI AURA MAYA
Bertindak meningkatkan metabolisme kulit dengan penjanaan sel2 baru, merencatkan proses penuaan, mengurangkan garis2 halus, menambah ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semulajadi. Merawat muka dengan menghilangkan jerawat, jeragat, bekas jerawat, mengecilkan pori2 serta mencerahkan kulit muka.

Produk rawatan dan penjagaan kulit wajah ini dari bahan semulajadi dan memberi kesan luar biasa hanya dengan 3 item iaitu sabun, krim siang dan krim malam. Ia bertindak menjadikan wajah anda nampak berseri, halus, licin, bersih, cerah dan gebu.

Kulit wajah sering terdedah kpd habuk dan kekotoran maka yang semulajadi bersih menjadi kusam, pori-pori besar dan lain2. Algae yg terkandung dlm sabun berfungsi untuk mengembalikan kulit wajah anda kepada normal. Selain itu algae juga memberikan tindakbalas segar dan tegang disebabkan oleh kandungan vitamin C yg ada padanya.

Kulit berjerawat
Penyebab kulit anda berjerawat berbeza2. Ada yang kerana faktor hormon, kerana haid atau hamil, ada yang disebabkan stress, ada yang kerana faktor dari luar seperti keadaan kulit yang rosak. Dengan algae faktor luar dapat dikendalikan agar kulit semakin bersih dan cerah.

Jeragat
Ada beberapa macam jenis jeragat, kerana faktor gen, faktor usia, kesalahan pemakaian kosmetik, kerana matahari, bekas jerawat atau luka atau cacar. Yang boleh dihilangkan dengan rawatan kosmetik luar adalah jeragat yang masih berada dalam kulit lapisan luar (epidermis). Jeragat di lapisan kulit dalam (dermis) sukar untuk dihilangkan tapi warnanya akan pudar secara beransur2.

Efek matahari
Di awal perawatan tidak disarankan terdedah matahari terlalu lama, jika pekerjaan anda di luar, disarankan menggunakan topi atau pelindung. Kerana pada ketika ini kulit wajah sedang tipis dan sensitif akibat penggantian sel kulit lama dengan yang baru. Setelah perawatan selesai 1 bulan maka ia tidak menjadi masalah lagi.

Masa jangka hayat yg disyorkan utk produk ini adalah 5 bulan setelah dibuka.

ANTARA PERTANYAAN YANG SERING DIAJUKAN

1) AURA MAYA INI PRODUK MANA? Jawapan: Aura Maya adalah produk 100% buatan Malaysia, hasil kajian prof. dari UPM. Pada awalnya pengasas tidak berniat untuk pasarkan Aura Maya secara meluas dan cukup hanya untuk dikongsi kejayaan produk ini kepada kaum keluarga dan orang terdekat sahaja. Kajian untuk menghasilkan produk ini telah lama dibuat dan menggunakan pelbagai tumbuhan organik sehinggalah ramuan yang tepat dijumpai. Pelbagai proses dilakukan dan sekurang-kurangnya 10 bancuhan untuk dapat hasil bancuhan yang benar-benar menjadi seperti yang dikehendaki. Maka terhasillah formula yang terbaik dan luar biasa untuk penjagaan & merawat kulit wajah tanpa bahan kimia, tanpa bahan pengawet, tanpa hydroquinone dan 100% dari tumbuhan organik. Ia ternyata suci, halal dan selamat.

2) ADA PEELING TAK? Jawapan: Peeling atau pengelupasan berlaku bergantung pd kulit. Kalau jenis kulit yg nipis atau kulit manja, ada peeling sikit tapi ia sangat halus. Kalau ada rasa pedih, tandanya terlebih pakai krim. Utk cepatkan kesan peeling, masa basuh muka, basuh dan bilas lama2 supaya sel kulit mati jadi lembut.. buat putaran seluruh wajah.. nanti akan keluar seakan daki pd kulit iaitu sel kulit mati.

3) MENGAPA JERAWAT MASIH KELUAR? Jawapan: Aura Maya menyelesaikan masalah kulit wajah anda dari luaran. Ada masalah dalaman seperti darah kotor atau resdung. Disarankan makan jamu utk nyah toxin atau beli pil cuci darah khas utk masalah resdung (echinachea forte) di farmasi. Jerawat juga timbul apabila anda terlalu stress, datang bulan atau ketika hamil.

4) BOLEH HILANGKAN JERAWAT? Jawapan: Boleh hilangkan jerawat & bekas jerawat.

5) BOLEH HILANGKAN JERAGAT? Jawapan: Boleh hilangkan jeragat. Biasanya jeragat lebih cepat hilang berbanding jerawat sbb jeragat melibatkan kulit lapisan atas. Sama juga dengan bekas jerawat.

6) KENAPA MULA2 PAKAI ADA RASA GATAL? NORMAL KE? Jawapan: Rasa gatal di muka tidak semua org mengalaminya. Kalau yg jenis kulit tahan lasak atau kulit tebal biasanya tidak akan mengalaminya. Bagi yg kulit manja atau yg selalu tukar2 produk mmg ada rasa gatal. Sbbnya ada kaitan dgn produk yg digunakan sblm ini iaitu tindakbalas terhadap bahan kimia yg terdapat pada produk tersebut.

7) BOLEH PAKAI BEDAK? Jawapan: Boleh pakai bedak selepas berpantang 14 hari. Jgn campur dgn mana2 skincare yg ada bhn kimia. Cth: toner, pelembab atau sbgnya.

8) BOLEH PAKAI SCRUB? Jawapan: Boleh.

9) BOLEH BUAT FACIAL? Jawapan: Boleh.

10) BOLEH KENA MATAHARI? Jawapan: Utk 14 hari pertama tidak digalakkan kena direct sunlight.

11) ADA KESAN MUDARAT KE KALAU BERHENTI GUNA AURA MAYA? Jawapan: Tiada. Cuma kulit akan kembali kpd warna asal sblm guna Aura Maya kerana sel kulit mati melekat kembali pada kulit yg menyebabkan ia menjadi kusam dan tidak berseri. Hasil maksimum perawatan biasanya seawal 7 hari. Paling lama 1 bulan mengikut jenis kulit.

12) KENAPA SET AURA MAYA TIADA TONER? Jawapan: Bila basuh muka, liang roma terbuka. Kalau pakai toner, liang roma tertutup. Jadi, krim Aura Maya tidak dapat meresap dlm liang roma. Toner juga adalah dari bahan kimia. Krim Aura Maya akan menutup liang roma dengan sendirinya.

13) APAKAH BAHAN2 TERKANDUNG DI DLM AURA MAYA? Jawapan: Tumbuhan organik seperti:
Hamamelis Virginiana L: tumbuhan perdu yang biji-bijinya dapat menghaluskan kulit dan kandungan zatnya dapat menyembuhkan peradangan.

Ganoderma Lucidum: sejenis keluarga cendawan, selalu disebut sebagai Raja Cendawan, cendawan merah (Lingzhi) yang dikenali sebagai nutrisi terbaik untuk memperbaharui sel-sel di dalam tubuh dan dapat mencegah penuaan awal.

Malaleuca Alternafiola Extrace: tumbuhan yang menyerupai rumput ini adalah tumbuhan yang sangat efektif untuk menggantikan sel-sel kulit mati. Bila pakai rasa merenyam2 akibat tindakbalas bahan ini dgn sel kulit.

Mineral Oil: pelembab alami yang membantu melembutkan dan menegangkan kulit, juga sebagai zat yang membuat kulit segar dan berseri sepanjang hari.

AURA MAYA SKIN CARE TERDAPAT 2 PILIHAN
Sabun Kuning - Kulit Normal
Sabun Hijau - Kulit Jerawat 

SKIN CARE AURA MAYA



1. Sabun (30 gram)
KANDUNGAN :
Kandungan: Air , Minyak kelapa , Sodium Hidroksida , Sodium Laureth Sulfate , Gliserin , Sodium PCA , Tocopheryl Acetate dan Pewangi

2. Intense Day & Night Cream (15grm)
KANDUNGAN :
Air ditapis, Gliserin , Asid stearik , Asid oleik , Betaine ceramide 3 , Rosa centifolia flower water, hydrogenated lecithin phytospingosine allantoin, Niacinamide Acrylates/C10-30, Alkyl Acrylate Crosspolymer, rose water, Triethanolamine, lactic acid sclerotium gum , Panax Ginseng Root Extract , Chrysanthellum Indicum Extract , Platycodon Grandiflorum Root Extract ,Bupleurum Chinensis Root Extract ,Dioscorea Japonica Root Extract , Zizyphus Jujuba Fruit Extract ,Atractyloides Japonica Rhizome Extract , Adenosine , Pewangi dan SPF 30

3. Anti Ageing Whitening Serum (10 ml)
KANDUNGAN :
Air ditapis , Gliserin , asid stearik , asid oleik , Betaine ceramide 3 , Rosa centifolia flower water , hydrogenated lecithin phytospingosine allantoin, Niacinamide Acrylates/C10-30, Alkyl Acrylate Crosspolymer, rose water, Triethanolamine, lactic acid sclerotium gum, Panax Ginseng Root Extract, Chrysanthellum Indicum Extract, Platycodon Grandiflorum Root Extract ,Bupleurum Chinensis Root Extract, ,Dioscorea Japonica Root Extract, Zizyphus Jujuba Fruit Extract, Atractyloides Japonica Rhizome Extract, Adenosine , dan Pewangi

NOTES : DIINGATKAN, SEBELUM BERTUKAR KEPADA SKIN CARE BARU, ANDA WAJIB MENGHENTIKAN PENGGUNAAN SKIN CARE LAMA SELAMA 7 HARI. SELEPAS 7 HARI BARU ANDA BOLEH MENGGUNAKAN SKIN CARE BARU. HAL INI BAGI MEMBOLEHKAN KULIT ANDA NATURAL DAN MENGELAKKAN SEBARANG MASALAH KETIKA MENGGUNAKAN SKIN CARE BARU. HARAP MAKLUM (^_^)

CARA PENGGUNAAN AURA MAYA

PADA WAKTU SIANG:
1) Sabun - Cuci muka dengan sabun. Bersihkan dengan menyeluruh dan
lap muka dengan tuala. Biarkan muka dalam keadaan lembap. (lembap ye, bukan basah)

2) Intense Day & Night Cream - Setelah kulit bersih (dan ketika muka masih lembap), sapukan Intense Day & Night Cream pada seluruh muka.

PADA WAKTU MALAM:
1) Sabun - Cuci muka dengan sabun. Bersihkan dengan menyeluruh dan
lap muka dengan tuala. Biarkan muka dalam keadaan lembap. (lembap ye, bukan basah).

2) Anti aging & Whitening Serum - Setelah kulit bersih (dan ketika muka masih lembap),  titiskan Serum 2-3 titis pada telapak tangan, kemudian sapukan Serum ke seluruh wajah, urut perlahan-lahan dengan menggunakan tangan (upward and outward circular movements). Setelah selesai urutan, biarkan Serum mengering dan meresap ke dalam kulit.

3) Intense Day & Night Cream - Akhir sekali, apabila Serum telah meresap ke dalam kulit, barulah diikuti dengan pemakaian Intense Day & Night Cream pada keseluruhan wajah. Pakai krim secara nipis sahaja.

TESTIMONI AURA MAYA SKIN CARE

"Alhamdulilah percubaan saya memakai produk AM ni nampak perubahan ketara,punca beli produk ni bila tengok kakak sulung dgn muka yg cerah,lembut mcm kulit baby,dia dah 2 bulan gunakan AM. saya pulak baru pakai 2 minggu,sebelum ni,kulit langsung tak bermaya,jeragat makin bertompok plus kulit kering,huhu.. memang boring tengok muka kat cermin, pakai2 bedak compact pun makin keringkan kulit.sekarang ni perubahan yg saya nampak selepas guna AM,kulit agak lembab,ton kulit nampak sekata,jeragat saya dah nampak kepudaran nya.gambar ni tak pakai bedak pun,makeup2 jauh sekali... best dan jimat... TQ Auramaya"

"hampir sebulan sy menggunakan produk ni.. dlu muka sy sering naik jerawat dan mudah kusam.. tp slps guna Aura Maya, muka jd cerah dan gebu.. sy suka sangatttttttt "

"Tasha ni amik dulu pic cust yg beli dgn saya. muka dia before n after guna am slps 2 minggu penggunaan. kak siti ni cakap husband dia pun terkejut dgn perubahan ni.Perubahan ketara kat area bawah mata tu. Dia happy sgt dengan perubahan ni."

"dulu muke i truk jgak,cube tgok gmbr before, jerwt + bkas chcken-pop, look at my dagu,pp,truk jgk kne chckn-pop, malu taw nk g kuliah berdepn ngn beribu org.. last, my auntie yg gne produk ni suh i cube,i cube 4 1 month n jrwt mule kering n xde, kulit da xgelp sgt ,i jns sunburn, bks chckn-pop da kurg kesn hitm.. even my fmily notice prubhn muke i.walaupon x 100% pulih, i bsyukur sbb ianye da berkurg.. skrg i still gune sb mak i yg suh i troskn pki.. mak i pon pki sabun die taw.." 

"Actually sy ni da byk Kali wat experiment kt muka..tp xlama sbb skin turns oily,big pores,jerawat..xyah ckp la.after a few research,sy gne AM.baru 3 hari,skin nmpk Ada progress yg positif.start using 15feb n today 27 feb,result cm da gne 3 month utk other skincare product.such amazing..btw,thanks to Cik Puan tasha sb yakinkn sy.trust me,u will save a lots of time,esp $$$..now,my encik B suda jeles n keep saying,"dear,u look different now. gojes compared I knl u dlu..selekeh.haahah."no heart feeling s my feeling is so in love with Aura Maya..chill n no stress!!"


"sy mula gunakan AM ni bulan ogos 2011. sebelum ni kulit sy sgt berminyak + jerawat yang naik tak putus2 + warna kulit yang tak sekata dan kusam. tapi Alhamdulillah. selepas penggunaan AM,kulit jd vibrant + jerawat pun cepat baik n parut mudah hilang. Suami pun semakin syg..hihi"


"parut sy mmg byk. jerawat sy dah makin kurang walaupun kekadang naik. but yg sy perasan. bila sy sapu krim mlm kat jerawat yg naik tu. sehari 2 dah kering sendiri jerawat tu. black/whiteheads. dan makin kurang terutama kat hidung.  liang roma tu. dl besar. krg dan semakin kecil. dan x berminyak. tu yg penting."

BERMINAT ???
HARGA 1 SET : RM 135 FREE POSTAGE SELURUH MALAYSIA
* Pilih samada SET NORMAL @ SET JERAWAT

BAGAIMANA HENDAK MEMESAN???
please click CARA PEMBELIAN

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. wujud lagi aura maya? hm saya ada story pasal aura maya ni tapi tak sure which is true or instead. taktahu yang baru punya or yang lama punya produk. berdasarkan pengalaman orang sekeliling.

    ada orang cerita aura maya ni diperbuat daripada anak dara yang dah meninggal dunia. Wallahualam tak tahu betul ke tak.
    Satu hari ni ada seorang cikgu perempuan ni nak berkahwin, kononnya nak cari produk kecantikan yang boleh mencantikkan wajahnya sebelum kahwin. lalu dia cubalah produk aura maya ni, memang ternyata berkesan. berserinya tuhan je tahu.


    pada suatu hari, ada majlis apa pun tak tahulah, kawan cikgu ni bawalah suami dia datang sekolah (untuk bersama sama meraikan majlis itu) lalu kawan cikgu itu meperkenalkan suaminya kepada kawannya yang pakai produk nilah sebab nak bagitahu pasal produk ni. nak tahu apa yang suami dia nampak? ada jin ke makhluk apa taktahu lah dekat atas kepala perempuan tu duduk bertenggek lebih 10 ekor.

    wallahualam betul ke tidak, tapi cerita ni berlaku pada tahun lepas di sekolah di Kluang.

    ReplyDelete