Riezu dan Cosmoderm Tea Tree

Salam Sume~~~

Excited sgt skang ni coz jerawat kt muka sy skang ni dh semakin berkurang... klu dia nk naik je, dh x jd.. hahahahaha.. Y??? mcm mane ley jd cm tu? well, actually i ada gunakan produk COSMODREM TEA TREE.. sblm ni sy ada gak guna produk untuk hilangkan jerawat iaitu CARMINO COMPLEXION SET (try rujuk cite sy pd bulan mei.. sy ada cite sket about this produk.. seriously mmg sgt berkesan.. klu anda yg ada masalah jerawat teruk, sy syorkn produk tu).. however, x mampu nk beli selalu coz mhl n susah nk diperolehi kt farmasi terdekat.. kene beli secara on9... so, hv to 4get about that product.. after that, sy pon pk, nk guna produk ape yg boleh hilangkan jerawat sy... yg pntg mudah didapati di sekitar berdekatan ngan area sy tgl ni.. cthnya GUARDIAN, WATSONS or farmasi.. x larat la nk beli secara on9 n yg mahal.. huhuhuhuhu...

COSMODERM TEA TREE


COSMODERM TEA TREE SET

sy sbnrnya sebelum ni pernah menggunakan produk COSMODERM ni tp bkn jenis tea tree tp yg jenis vitamin E... waktu tu sy xde la alami masalah jerawat.. skang ni ada masalah jerawat, so kene la pki tea tree kn... i ska produk dr COSMODERM sbb hg nya brpatutan dan sesuai ngan kulit sy.. utk produk COMODERM TEA TREE ni sy hny gunakan moisturizer shj.. sbb hari tu sy nk beli pencuci muka COSMODERM kt WATSONS tp x de... pening kpala duk pk nk pki pencuci muka ape... kbtln pulak masa tu sy ke KL n trlupa bw pencuci muka CARMINO sy.. ngah duk mencari pencuci muka yg sesuai, sy trnampak pencuci muka ST. IVES (boleh rujuk tntg pncuci muka ST.IVES dlm blog sy sblm ni). sy pon tau pencuci muka ST.IVES ni mmg bgs.. so, beli je la.. mmg sesuai ngan kulit sy yg berjerawat n berminyak... NICE~~~

Keesokkan harinya, sy travel ke Perak.. ada masa lapang sy pon p la farmasi yg ada kt situ.. sy nk cari cream COSMODERM TEA TREE.. nk beli pencuci muka, dh ada pencuci muka.. so, sy beli moisturizer day/night ni.. N then, juru jual kt farmasi ada bg sy sample free tea tree oil serum dari GARDEN OF EDEN.. dia suh sy try pki skali ngan krim COSMODERM ni... lgpun bhn nya pon sama iaitu tea tree.. bila sy tny hg serum tu, dia kate RM 35. sy minta dia tunjukkan cm ne rupe produk ni.. skali tgk... perghhh~~~ kecik je botol serum tea tree ni.. kira mhl gak la serum ni.. dia kate serum ni 100% dr extract tea tree.. sbb tu mhl.. n dia kate, pki sikit dh bg kesan kt jerawat... tp naseb bek dia bg sample free.. kira jimat gak la duit sy.. hahahhahahha.. LUCKY!!!

KOMEN SAYA
COSMODERM TEA TREE OIL DAY/NIGHT MOISTURIZER

sepanjang sy menggunakan moisturizer ni, nmpk perubahan pd jerawat kt muka ni... sy dh guna krim ni about 3 weeks... jerawat dh jarang keluar.. klu nk keluar tu, x lama lps tu dia akan kecut... krim ni sgt sesuai ngan kulit sy coz mengurangkan pengeluaran minyak pd muka.. krim ni non-greasy.. kulit nmpk lebih sihat n cerah... coz krim ni turut mengandungi VITAMIN E yg membantu menstrukturkn semula sel kulit yg rosak.. so, sgt berbaloi menggunakan krim ni.. tmbhn pula, sy menggunakan pencuci muka ST.IVES.. so, kulit jd lebih lembut n bersih.. x pki toner pon x pe... ngeee~~~ krim ni boleh digunakan pd waktu siang dan mlm.. x yah la nk susahkn diri mmbazirkan duit beli 2 jenis krim cm produk len.. yg ni boleh digunakan pd waktu siang n mlm.. 

GARDEN OF EDEN ROSA T ACNE SERUM
sy hny gunakan serum ni pd waktu mlm je... ye la kn, nama pun sample, confirm la sikit bnd nye kn.. so, syg nk pki selalu..hahahahhaha~~ stakat ni, serum ni mmg berkesan kt jerawat yg x tau malu singgah kt muka yg sweet ni... ia mengecut dan mengeringkan jerawat.. x payah sapu satu muka.. just dab it kt jerawat tu.. serum tea tree ni mmg 100% pure.. no wonder la mhl kn... produk ni sy x pasti ada jual kt GUARDIAN n WATSONS.. sy dpt serum ni pon kt farmasi.. ni pon lucky coz dpt sample free.. nk beli bnd ni jgn harap la.. hahahahaha... mmg puas hati la pki bnd ni... jika anda nk tau lbh lanjut tntg produk dr GARDEN OF EDEN, just visit this website http://www.goe.com.my/cms/default.asp.

Hope this can help u guys utk dptkn maklumat berkaitan produk2 utk dicuba.. setiap org ada pndgn berbeza tntg produk yg digunakan. ia bergantung pd keserasian produk trsebut dgn kulit kite... thanks coz sudi mmbc blog sy.. :D

5 comments:

  1. salam kenal dya follower sini iyer..jemput singgah my blog ya ^^

    ReplyDelete
  2. salam kak , brape harge utk teatree daynight moisturiser ea ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam

      x silap masa tu beli RM 18.++. susah gak la nk jmp bnd ni kt watsons or guardian. klu farmasi maybe ada.

      Delete
  3. sekodeng produk cosmoderm kt blog ni...kumpul testimoni :)
    http://pinkycandle.blogspot.com/

    ReplyDelete